Звернення Ради СО «Трудовик» до садоводів СТ!
28/08/18 / автор —

Звернення Ради СО «Трудовик» до садоводів СТ!

 

 

 

 

     Життя садівничого об’єднання «Трудовик», яке створене 59 садівничими товариствами у 80-х роках минулого століття,  до 2014 року  було довільно спокійним. Низькі тарифи на електроенергію та газ. Споживання більш 30% електроенергії мимо лічильників. Експлуатація дешевих, побудованих підприємствами ще при радянській владі для садоводів, практично безкоштовно, водопостачальних та електричних мереж.  Платили незначні внески, контроль за використанням яких був недосконалим з високим корупційним ризиком. При цьому 10-15 відсотків садоводів взагалі нічого не платили – ні внески, ні за електроенергію. Все це перекривалося завищеними тарифами на електроенергію. У 2010 році ми платили за електроенергію в РЕМ 17 коп./ кВт, - в касу «Трудовика» - 39 коп . – це в 2.29 раза більше.  У 2013 році ми платили за електроенергію в РЕМ  25-27 коп./кВт, - в касу 53 коп. –  тобто в 2 рази більше. При використанні електроенергії біля 4 млн кВт в рік ця додаткова прибавка до  бюджету складала біля 1 млн. грн. в рік. Вдумайтесь в цю цифру, а також відношення гривні до долару. Частина цих коштів була використана на оплату електроенергії, яку окремі садоводи, наближені до керівництва, споживали поза лічильниками «за вдячність».  

 

 

      Однак все різко змінилось саме у той 2014 рік коли уся країна почала удосконалювати керування державою. Тарифи на електроенергію стали піднімати до  собівартості, різко посилились   вимоги до обліку електроенергії та розрахунки за її використання, контроль  за отриманням внесків та їх використанням, оплати за  використання електроенергії.     Почали давати про себе знати електричні та водонапірні мережі, терміни гарантійної експлуатації яких давно закінчились.  Як раз у цей рік і була обрана Головою  Ради СО «Трудовик» Киричук Н.М.  У своє перше головування вона  та Рада навела порядок в обліку надходження та використання коштів: впровадила програму бухгалтерського обліку, встановила три касові апарати та зареєструвала в ДФС (державна податкова служба). Кожна сплачена Вами копійка на контролі. Організувала установку електронних лічильників з видимим вводом 1 ступ.точності замість механічних. Добилась зменшення використання електроенергії без обліку з 1 400 000 кВт у 2013 році до 824 000 кВт у 2017 році , тобто майже у 2 рази. Зайнялась ремонтами водонапірних башт. Ведеться терміновий ремонт   трансформаторів (термін експлуатації 5-ти ТП закінчився в 2007 році). Більшість членів садівничого об’єднання підтримують дії Киричук Н.М. та у 2017 році переобрали її  на черговий трьохрічний термін. За  Киричук Н.М. проголосувала  значна більшість відповідальних представників садівничих товариств, які прийняли участь у роботі конференції. Більш того не було іншої кандидатури на посаду Голови.  Правда, непопулярні дії Голови та Ради по наведенню порядку в об’єднанні не всім садоводам прийшлися до душі. Так, дуже незадоволений діями Голови садовод  СТ «Світлотехнік», вул. 5 Центральна №78 , який при наявності на ділянці басейну, відсутності газу для обігріву великого будинку, наявності всього електрообладнання та ін. сплачував в касу 473 грн в місяць за 213 кВт., коли його   дійсне споживання по контрольному лічильнику - 3 204 кВт в місяць  і він  повинен платити 7113 грн. в місяць. Контрольний лічильник було прострелено, ще один контрольний лічильник розбито та залито бітумною краскою. Зафіксовано нарядом поліції. Свій лічильник ставити на опору (щоб могли бачити контролер) садовод категорично відмовляється .

 

 

Не задоволений Головою СО садовод СТ «Приозерний», вул. 13 Лугова №20  – на лічильнику  виявили магніт – на контролерів спустили собак.  Зафіксовано нарядом поліції. Оплачено штраф 4000грн. лічильник встановлено на опору .

 

 

       Також незадоволений садовод СТ «Колос», вул. 3 Центральна №35 - борг за спожиту електроенергію  43 тис. грн.  Контрольний лічильник підтвердив  правильність обліку електроенергії лічильником  власника. Борг  не платить . Будинок  відключено від ЛЕП.

 

 

Різницю було оплачено Вашими внесками – а це сотні тисяч грн. в рік , які могли бути використані на ремонт трансформаторів, свердловин, придбання резервного пересувного трансформатора та ін.

 

 

     Радою СО «Трудовик» здійснюються заходи щодо повернення цих коштів.

 

 

     Однак таких людей залишилось не більше 10 %. В основному у нас порядні, достойні садоводи.

 

 

     У той же час окрема група людей вже більш як три роки атакує діяльність об’єднання. Це насамперед: Дмітрієв, Мельник, Сліпченко, Кічко, Онешко,  Лукашова, Гончаров, Первова. Вони відкрили свій сайт, мають свої друковані листівки. У цих виданнях розповсюджують неправдиву, наклепницьку   інформацію про кражі, привласнення Радою СО «Трудовик» коштів садоводів. При цьому  група діє  протизаконними методами: підробка документів, анонімні листи тощо. Для цього вони використовують підписи садоводів, які не здогадуються де використані їх підписи. Вони звертаються у суди зі скаргами та позовами з ціллю тероризувати роботу Ради, Голови та працівників. 

 

 

      Вони були організаторами трьох перевірок фінансової діяльності об’єднання в 2017 році фіскальною службою, яка не перевіряє фінансовий стан СО «Трудовик», а тільки сплату податків.  Правда, перевірки не виявили значних порушень. Але штрафи ця служба виписує справно. Вони були ініціаторам проведення аудиту у 2018 році, який коштував об’єднанню значну суму та якій розтрат коштів також не виявив. На наш погляд група добре фінансується якимсь спонсором.

 

 

      Що це за група: Дмітрієв І.П. – звільнений з посади завгоспу СО «Трудовик» за те, що шахрайським методом збирав з садоводів кошти за пломбування лічильників, які повинні були надійти в касу (доходна частина бюджету) – є заяви більше 157 садоводів, та за побиття голови ревізійної комісії при проведенні ревізії матеріальних цінностей (відкрито 2 кримінальні провадження) - судиться за поновлення на посаду завідуючого господарством та компенсації коштів за вимушений прогул. Він також був пійманий на не облікованому використанні електроенергії . При  наявності у садибі басейну, постійному  проживанні  сплачував в касу «Трудовика» 47 грн. в місяць  за використання 21 кВт.  Контрольним лічильником установлено використання 1260 кВт в місяць. Повинен платити   у місяць  2 797 грн.. Контрольний лічильник. розбито молотком. Зафіксовано нарядом поліції.

 

 

       Мельник О.Г. – бувша завідуюча господарством. Звільнена в 2014 р. за невиконання своїх службових обов’язків,  судиться за поновлення на посаду. Судами усіх інстанцій  в 2017 році було відказано в поновлені на роботі, але вона подала аналогічну скаргу повторно.

 

 

      Сліпченко М.П. - садовод який шляхом підробки документів зареєструвався як Голова СТ «Гідротехнік». За підробку документів відкрито  кримінальне провадження: номер 12018110130002234 від 24.05.2018 у поліції, ним також не сплачено членські внески за 2016р., 2017р., 2018р.

 

 

     Кічко С.В.  – бувший член Ради СО «Трудовик»,  бувший Голова СТ «Промінь», використовував електроенергію без належного обліку. Лічильником  зафіксовано  103 кВт  спожитої  електроенергії за 2017 рік  це  7.9 кВт в місяць. Контрольний лічильник показав 194 кВт в місяць,а це різниця біля 5 тис грн.. у рік.

 

 

      Онешко М.П. - бувший головний енергетик СО «Трудовик», який є діючим учасником двох скандальних випадків проти садоводів. По перше він організував разом з вищевказаною групою садоводів блокування роботи земснаряду по розчистці від замулювання затоки р. Десни за обласні бюджетні кошти в червні 2017 року. Він також був учасником трансформаторного скандалу: в 2009-2011 рр. керівництвом СО «Трудовик» - Головою СО Ярошевським В.М., та головним енергетиком Онешко М.П. було зібрано з садоводів Південного та Озерного масивів кошти в сумі 256 194 грн для закупівлі нових трансформаторів. Купили тільки один трансформатор 400 кВА. На сьогоднішній день вартість такого нового ТП - 70 000 грн (на 2009 рік – 23 000 грн). Слід коштів, які залишились,  зник.

 

 

      Лукашова Н.П., юрист, бувший член Ради СО «Трудовик», яка мстить   за звільнення сина,  Лукашова Ю.В. з посади завгоспу «Трудовик», де він почав за кошти садоводів обслуговувати садибний будинок  дружини: відкачувати вигрібну яму, використовувати без відповідного обліку електроенергію -  зафіксована  різниця 1020 кВт. між показниками лічильника в будинку та встановленим на опорі контрольним  лічильником. Борг не платить. Також йому винесено 3 догани за невиконання службових обов’язків, які він теж оскаржує в суді.

 

 

      У даний час СО «Трудовик» є відповідачем у 5 судових справах, що забирає у Голови та  Ради СО «Трудовик» багато часу. Приблизно третина наших з Вами  найманих працівників працюють над підготовкою матеріалів в суди,  наймаються адвокати. На вказані цілі щорічно використається до 100 тис грн. Несподіваним у цій групі є те, що вони не мають програми дій, не пропонують ніякі рішення. Правда одно стало ясним: створення підприємства для управління господарством «Трудовика». Однак це додаткова без контролю чисельність працівників, безконтрольне використання  коштів, що значно збільшить членські внески. Вони тільки констатують, що все погано , все не так, але не пропонують як треба. Не приймають участі в обговоренні питань на конференціях, не пропонують свої кандидатури. В той же час  ця група  оскаржує матеріали звітної конференції 2016р. – стверджує, що в СО «Трудовик» 71 садове товариство, тому не було кворуму. Але у нас 30 років в об’єднанні всього 59 СТ, це внесено у Статуті об’єднання.  Це говорить, що  кворум на конференції був. По нашим даним група надала до суду фіктивні шаблонні протоколи проведення загальних зборів окремих садових товариств, де кілька років не було обрано Голови СТ.  В протоколах був матеріал по вибору фіктивних Голів товариств.  Крім того вона вважає, що мандати треба було надати усім повноваженим представникам СТ, а не так як було прийнято Радою в 2016 році та  так як це  було 30 років: мандати для голосування видавалися лише Головам СТ.          Таким чином група замість того щоб з початку розробити новий порядок, затвердити та після  чого вимагати його дотримання, робить навпаки.  При цьому, як раз Лукашовій,  коли вона була у Раді,  доручали розробити новий Статут з відповідним порядком голосування. Вона цього не зробила. За невиконання доручень Ради, а також за дискредитацію Ради Лукашова була виключена з членів Ради.

 

 

      В суді група разом з Лукашовою Н.П. оскаржують також матеріали конференції 2017 р. по тій же причині. Більш того, як нам повідомили реєстраційна служба, група «незгодних» звернулася до них зі зверненням: не реєструвати матеріали звітної конференції уповноважених представників СО «Трудовик» 2018 року, на основі того що ідуть суди по оскарженню матеріалів двох попередніх конференцій. Таким чином група «незгодних» хоче внести колапс, в управління діяльністю  СО «Трудовик» та на наш погляд, планує рейдерське захоплення управління об’єднанням.

 

 

Наклеп і насильство проти керівників СО Трудовик вказаною групою,  де більшість складає нечистих на руку ділків та авантюристів, продиктовано тільки одним – бажанням реваншу і на фоні популістських обіцянок зайти назад до влади та поновити дерібан наших коштів (згадайте зібрані 256 000 грн. на закупку нових трансформаторів).

 

 

      Якщо ми дозволимо знову повернутися до «старої практики», то ризикуємо залишитися ВСІ без електроенергії, без водонапірних башт, без Управління поліції охорони,  а про розчистку заток за рахунок обласного бюджету точно можна буде забути. Ми часто забуваємо як було, тому треба пам’ятати, що стара «практика» - це коли керівництво «дозволяє» окремим садоводам споживати електроенергію (за «вдячність») заставляючи всіх інших садоводів за це платити і вганяючи всіх нас у борги за які погрожують відключити ВСІ будинки нашого товариства. Вимітання «старої практики», звільнення нероб викликає не просто супротив, а шалений супротив, вже дійшло  до побиття наших діючих ревізорів просто тому, що вони вирішили перевірити наявність матеріальних цінностей.

 

 

Рада СО «Трудовик» звертається:

 

 

-до організацій та насамперед бюро реєстрації: у своїй діяльності просимо врахувати,
 що на території розташування СО  «Трудовик» діє організована група, яка може розповсюджувати недостовірні дані
про діяльність СО «Трудовик» та довіряти документам, які підписані Головою Ради  Киричук Н.М. та завірені печаткою об’єднання;

 

 

 

 

 

Шановні садоводи!

 

 

      Звертаємось до всіх ВАС з проханням враховувати думку Ради викладену в цьому зверненні,
 не вестись на брехливі обіцянки вищевказаної групи та не допустити її до влади.

 

 

      Пропонуємо РАЗОМ вести діалог стосовно господарської, управлінської та виборної діяльності об’єднання
 тільки  у правовому полі з врахуванням вимог Статуту СО «Трудовик» .

 

 

 

 

 

З повагою,

 

 

Члени Ради СО «Трудовик»

««« До списку новин